Böcker

9789187679346_200_herr-svensson-jarlasatrollet-och-andra-gubbar_storpocket

”Herr Svensson, Järlåsatrollet och andra gubbar”

Finns nu tillgänglig hos nätbokhandlarna för cirka 140 plus porto.

Finns tillgänglig både som fysisk bok och Ebok

ISBN 978-91-87679-33-9

Ni som ännu inte beställt och vill ha ett signerat ex skicka en beställning till nils.mohlin@gmail.com Boken kostar då 100 kronor plus porto 40 kronor.

Glöm inte att ange er adress!

 

Mårten Wedebrand har recenserat ”Herr Svensson, Järlåsatrollet och andra gubbar”

 

söndag 17 maj 2015

Herr Svensson, Järlåsatrollet och andra gubbar – Nils Mohlin

Jag har svårt att sätta ord på känslan jag får då jag läser Nils Mohlins nya kåserisamling. Jag känner att den är trevlig, men kan man kalla en bok trevlig utan att folk tror man menar det lite överslätande. För det är verkligen inte så jag menar.

Kåserier är en svår konstart att få helt rätt. Det blir lätt lite banalt och poänglöst. Mohlin har en del som faller åt det hållet men ofta har han en så trevlig ton och bra öga för situationer att beskriva. Vissa kåserier, framförallt ett par om författarens liv i Spanien (I samma ort där jag ofta är), har lite drag åt Ehrenmarkhållet. Och på samma sätt som Torsten Ehrenmark av många ansågs vara en trevlig gubbe, så får jag samma känsla av Mohlin och hans bok. Jag tror författaren är en utmärkt berättare av anekdoter på middagar och andra tillställningar. Jag känner inte till Mohlins musiksmak, men jag tror att han skulle fungera ypperligt som sommarpratare om han pratar på det sätt han skriver.

Jag gillar kåserier och kortare berättelser av detta slag. En bok som denna ska inte streckläsas och man kan hoppa i den lite. Låta den ligga på nattduksbordet och ta fram den då man vill fyllas av en bra känsla.
För det ger denna bok mig verkligen; en bra och trevlig känsla. Man känner igen sig i flera situationer som Mohlin skriver om (i mitt fall framförallt i den första delen om Spanien) och, till skillnad från alltför många författare idag, så bjuder Mohlin på sig själv och berättar även om när han inte gjort rätt eller förstått rätt. Det gör också att känslan blir att Nils Mohlin är en trevlig”gubbe” :)

Denna bok var mitt första möte med Nils Mohlin, men jag känner mig ganska säker på att det inte var det sista.

Ha med denna bok i hängmattan i sommar.

Upplagd av kl.
http://wedebok.blogspot.se/2015/05/nils-mohlin-herr-svensson.html

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=3Kjr3h1aBK0Nils Mohlin affisch 2 kopiaOmdömen om OBSESIÓN

Nu har jag läst ut OBSESION ….Så synd ……jag ville bara fortsätta och läsa och läsa ….det var den bästa boken ,som jag har läst på många år ….Så otroligt spännande och lärorik ..Jag har rekommederat den till alla mina FB kompisar …..Ni måste läsa den från Gunilla Dahlman 2014-05-06Jag kan varmt rekommendera den här boken OBSESIÒN av Nils Mohlin, spänningsfylld och gripande!! Jag ger den fem stjärnor av fem Kram Lisbethfrån Lisbeth Olsson 2014-04-09Det är inte ofta en författare lyckas skriva 2 bra böcker i följd.Wilhelm Moberg och Stieg Larsson!Ja!Nu ocksaa Nils Molin!Boken ”Obsesion” är inte bara spännande utan ocksaa oerhört skrämmande!Köp boken,läs boken och engagera Dig i detta tragiska samhällsproblem!från Göran G-son Jarl 2014-04-06Mohlin håller tempot. En synnerligen spännade roman om ett angeläget ämne. Kan inte annat än rekomendera Obsesion!från Leif Jacobson 2014-04-01http://www.litenupplaga.se/1288http://www.adlibris.com/se/sok?q=Nils%20Mohlin

Är du en av alla dem som slukade «Furia» på nolltid? Då kommer här en god nyhet. Nils Mohlins nya spänningsroman «Obsesión» finns nu att köpa! Detta har vi firat genom att prata lite med författaren om honom själv och boken. Mycket nöje!

    • «Bröderna knuffade ut henne i vinterkylan, ryckte i repet så att hon tvingades följa med runt det eländiga huset. Hon tvingades uträtta sina behov i en latringrop, som stank av träck, med äcklen som åskådare. In i huset igen, som i alla fall erbjöd lite värme åt hennes genomfrusna kropp. De band ånyo fast henne men lät henne ha vänster arm fri, Zana öppnade en burk vita bönor åt henne. Hon stoppade glupskt i sig innehållet, hon gned sin ömmande hals där repet skurit upp hennes hud på flera ställen.»Utdrag ur Nils Mohlins roman «Obsesión».- Boken tar upp det hedersrelaterade våldet och bygger till viss del på faktiska uppgifter. Noggrann research ligger bakom, liksom intervjuer med personer som lever under sharialagars hot. Idén till boken har sin grund i stora samhällsproblem, liksom «Furia» där jag tog upp pedofili, berättar författaren.«Furia» publicerades 2013 och har överösts av lovord. All positiv respons motiverade Mohlin att fortsätta sitt författande.- Vad jag är mest stolt över i mina böcker är förmodligen korrektheten i handlingen. Även om det är fiktiva romaner så får det inte finnas faktafel eller felaktiga geografiska beskrivningar. Goda miljöbeskrivningar är också av avgörande betydelse, säger han.Författarförebilder har han många, och han berättar att de sträcker sig långt tillbaka i den klassiska litteraturen.- En vars miljö- och personskildringar imponerar på mig är Dean Koontz, men många, många andra har satt bestående avtryck.Under det gångna året, sedan «Furia» släpptes, har Mohlin mestadels vistats i Spanien. Han har satsat på sitt skrivande och är redan på god väg i planeringsprocessen av sin nästa titel.- Nästa bok blir en samling av mina kåserier och vem vet, kanske blir det en tredje bok med Jose Maria Ozábal i huvudrollen. Även min fru Graciela och jag planerar en gemensam bok, säger han.Som titeln antyder handlar «Obsesión» till stor del om besatthet. Hedersvåld, våld i nära relationer och hämnd är vad journalisten och kriminologen Jose Maria Ozábal ställs inför.Handlingen tar sin början i Stockholm och fortsätter sedan på Spaniens östkust. Vi får följa Ozábal och hans medhjälpare när de konfronteras med uråldriga lagar, ondska och hat.Jag frågar Mohlin vilken känsla han vill lämna hos läsaren.- Kanske att det inte bara är fiktiva händelser, det sker runt omkring oss dagligen.Boken slut på förlagetObsesión av Nils Mohlin | Litenupplaga.se

      www.litenupplaga.se

      Obsesión/Besatthet går som en röd tråd genom handlingen. Hedersvåld, våld i nära… relationer och hämnd är vad journalisten och kriminologen Jose Maria Ozábal ställs inför i denna intensiva spänningsroman. Sharia syftar på Guds vilja som den nedtecknats och uttryckts i Koranen och Sunna. Ondska krävs

 

Mohlin, Nils - Obsesión Omslag   Mohlin, Nils - Obsesión Omslagfram

 

 

Boken slut på förlaget   http://www.litenupplaga.se/1288 

 ”OBSESIÒN” (Emelie Jonsson har gjort designen) släpptes den 10 mars 2014.

Alla ni som vill ha signerade ex kan skicka ett mail till nils.mohlin@gmail.com, så skall jag se till att ni får ett.

Handling i korthet.

Obsesión / Besatthet är vad romanen till stor del handlar om. Sharia syftar på Guds vilja som den nedtecknats och uttryckts i Koranen och Sunna. Hedersvåld, våld i nära relationer och hämnd är vad journalisten och kriminologen Jose Maria Ozábal ställs inför i denna spänningsroman.

Handlingen tar sin början i Stockholm där vi träffar Evin Latifi och fortsätter sedan på Spaniens östkust i våldsamt tempo. Vi får följa Ozábal och hans medhjälpare när de konfronteras med uråldriga lagar. Farligt giftiga sandrasselormar och en kungskobra får i vissa fall en avgörande betydelse.

Det krävs ondska för att i åldriga lagars namn döda eller lemlästa en människa, det krävs lika mycket av oresonligt hat för att hämnas sådana handlingar.

 

Furia var med på Bokmässan i Göteborg monter A02:70, bredvid A- hallens Café den 26 – 29 september 2013. Boken kunde under mässdagarna köpas till rabatterat pris.

114313619760585282

FURIA

 ISBN: 978-91-7517-351-1

Boken slut på förlaget

 

 

 

Dominique Nvc Costa

Skriver om Whildeanska hösten – en antologi, 63 röster. En vän frågade just i sin wall – vilken som var den roligaste bok vi läst.. Mitt svar: Jag förhandsbeställde en supercool bok om en facebooksgrupp som blev bok, en antologi med 63 olika författare, som jag nu håller på och avnjuter. Jag har inte ro att läsa hela böcker då jag har så mycket att skriva själv. Fördelen med denna bok är att man i små portioner, kan avnjuta så många olika stilar..
På… tal om roligt, ett av de roligaste jag läst på länge var av författaren Nils Mohlin som i en novell beskriver så träffsäkert det påfrestande som kan ske i en vanlig vardagssituation som i en livsmedelskö. Genialt beskrivet. Igenkänningen är stor.. Boken finns att beställas till specialpris några dagar till på förlaget (en tjockpocket).. Rekommenderas varmt. Whildeanska hösten – en antologi, 63 röster

936452_455661057848060_1108857678_n

 

OM FURIA

Robert Pederson skriver:

En väldigt spännande kriminalare som rekommenderas starkt! Perfekt sommarläsning i hängmattan eller i fiskebåten i väntan på napp! Varning dock – risk för sena nätter, har Du väl börjat läsa den vill Du inte sluta…! Ser redan fram emot nästa bok av Nils Mohlin.

Per Bohlins recension.
Nils Mohlins bok Furia! 322 sidor, som räcker för att beskriva några sällsynt otäcka brott, personerna som begår dom och även lyckas förklara varför!! Furia kan väl närmast sammanfattas under rubriken ”action”, många personer, många händelseförlopp! Men Nils lyckas väva ihop det till en väl sammanhängande och spännande berättelse, där man faktiskt hänger med hela tiden och får en fullödig beskrivning av både händelser och personer! Otäcka brott, hänsynslösa personer men Nils förnumstiga stil gör att man orkar ta till sig otäckheterna utan att må illa! En bok som man sträckläser och hela tiden ser scenerna framför sig!! Borde kunna utgöra grund till en tv-serie, som nog skulle behöva åtminstone 10 avsnitt för att göra berättelsen rättvisa!! En bok att rekommendera för sommaren!! Det enda negativa att säga är väl att det dessvärre beskriver trovärdiga händelser, otäcka sådana!!

 

 

Göran G-son Jarl skriver:

 

Det bästa betyg jag kan ge en bok är det faktum att jag sträckläser densamma! Förra gången var det Stieg Larssons ”Millenium”-serie! Nu har det hänt igen! Nils ”Gabriel” Mohlins FURIA, jättespännande!Köp och läs!”

Det är onekligen kul när man stöter på så här entusiastiska recensenter.

114313619760585282
ISBN: 978-91-7517-351-1

Jagad sprang hon halvnaken genom skogen, sprang, sprang tills hennes kropp var blodigt sargad av ris, törne och grenar. Allt medan upphetsat, skrikande förföljare närmade sig. Hon hörde deras snabba steg, deras andetag, allt närmare och närmare. Blodet på hennes kropp blandades med svett och smuts, sönderskurna fötter smärtade för vart steg i hennes snabba flykt.  Till synes utan mening rusade hon fram genom den ogenomträngliga hopväxta muren av vegetation, som likt armar med kloförsedda händer försökte sarga och gripa efter hennes bräckliga kropp. Skallet från hundar som kände vittringen av hennes rädsla, blod och svett. Männens rop ”Där är hon, där är hon” gav adrenalinet extra kraft till ben som fyllda av smärta och mjölksyra tycktes flyga över oländig terräng. Snabbhet förvandlad till hopplöshet när ett korsverk av grenar förödande saktade ner hennes flyende steg, likt gigantiskt spindelnät. Händer som grep om henne likt bläckfiskens armar, hundar som nafsade efter hennes fötter och ben

 

 

På bloggen http://nilsmohlin.blogspot.se/  hittar ni en del av mina texter.

246873_10151004953836429_2016826761_n

HÅGKOMSTER, MÖTEN OCH TANKAR

Utgiven februari 2012 (Slut på förlaget)