Om mig

39714_455843982805_6994086_nSB_2870124

Jag är autodidakt konstnär, skribent och författare, född på gamla öster i Malmö 1944, med förflutet som byggchef, konsulterande ingenjör och under många år som tekniskt sakkunnig i tvistemål för våra domstolar. Jag är gift med Graciela och i familjen ingår också dvärgschnauzern Don Felipe, fem barn och tio barnbarn. 

Flyttade från Limhamn tillsammans med min fru till Stockholm 2010. November 2014 flyttade vi till Järlåsa utanför Uppsala och sedan mars 2016 bor vi i Kivik på Österlen, där jag har ateljé och gallerie. Jag ägnar mig åt konsten och skrivandet på heltid sedan många år tillbaka. En syssla som kräver att jag arbetar väldisciplinerat många timmar om dagen, där måleri och skrivande nästan flyter samman och inspirerar vart annat. Vi tillbringar så mycket tid som medges i vårt älskade Los Alcazares i Spanien, som har en tilltalande kultur, med invånare vars livsfilosofi väl stämmer överens med vår. Spanien och dess folk bidrar naturligtvis med mycket inspiration i såväl text som bild. Vi har även hunnit vara med i ”halvåtta hos mig”, jag var med i ”pensionärjävlar”, ICA Stig och lite till.

Under åren har det blivit en hel del utställningar, såväl separat som samlingsutställningar och jag har haft förmånen att få lära känna och ställa ut ihop med många duktiga konstnärer. 2007 startade jag konstgruppen KRUT och var dess ordförande fram till stämman 2010.  2011 tog jag  initiativet till ”Konst i Kungsträdgården” och arrangerade denna utställning  under tre år i Kungsträdgården, Stockholm, numera kallad för ”Nils Mohlins Konstpromenad”. Nu startar jag art by Nils Mohlin, som öppnar till påsk 2017 och på sikt kan det kanske också bli en konstpromenad i stadsmiljö.

Februari 2012 kom min bok ”Hågkomster, Möten och Tankar” ut, en delvis självbiografisk bok. Den 8:de mars 2013 släpptes ”FURIA”, en spänningsroman., som fick lysande recensioner. OBSESIÓN en fristående uppföljare till FURIA släpptes 12 mars 2014. ”Herr Svensson, Järlåsatrollet och andra gubbar” kom ut i april 2015. Jag medverkar med tre kåserier i Whildeanska hösten – en antologi – 63 röster, som släpptes i augusti 2013. Jag är även med i ytterligare tre antologier. Whildeanaska våren, där jag även står för omslaget, Whildeanaska sommaren och vintern.  Skrivandet och hur det kom in i  mitt liv, som en naturlig och nödvändig ingrediens tror jag delvis beror på ett arv från min far, journalisten Stig. Naturligtvis spelar ett lyckligt äktenskap med Graciela en avgörande roll. Rätt förutsättningar i privatlivet är för mig avgörande för allt skapande. Uttrycka sig i bild och text blir till sist något absolut nödvändigt, något man inte kan avstå från, snarare ett behov.

Motion, ja det har  funnits med, under 54 år,  jag har ägnat mig åt styreketräning, boxning under några år och gymnastik. I dag kanske mest promenader med mitt robotknä (knäprotes) och lite stärkande övningar med varierande viktmotsånd.

Med förhoppningen att ni skall finna nöje och tillfredsställelse i mina texter och bilder hälsar jag er välkomna till min hemsida. Naturligtvis är ni hjärtligt välkomna till det lilla galleriet som vi öppnar i april 2017. Till hemsidan finns en blogg kopplad, där jag kommer att presentera en del av mina skrönor och bilder. http://nilsmohlin.blogspot.se/

Nils Mohlin

imagesCAWIRGXE http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/tv/article31152.ab